Napravljena je od visoko kvalitetnog orahovog drveta u kombinaciji sa maslinovim drvetom. Pogodna je za serviranje i sečenje. Dimenzije 410x160x13. Kvalitetan komad drveta Wood Holz proizvoda unikatnog dizajna kojeg je nemoguće naći na drugom mestu. U širokom asortimanu proizvoda mogu se naći jedinstveni artikli koji su idealni za vas i neophodni kako u modernoj, tako i u tradicionalnoj kuhinji. Proizvodi su najvišeg kvaliteta izrađeni od čistog bukovog, trešnjivog, orahovog, maslinovog, bagremovog, hrastovog, jasenovog drveta. Lepog dizajna, praktični, postaće deo vašeg kuhinjskog prostora ili kuhinje po želji. Prirodni su i ekološki, jer se ne koriste boje i lakovi, već se samo premazuju prehrambenim uljem i pčelinjim voskom za dugu postojanost. Jednostavni su za čišćenje. Dovoljno je isprati ih vodom i obrisati suvom krpom. Poizvodi su Danskog dizajna a Evropskog kvaliteta.
Održavanje:
-Na dasci se seče (jer joj je to osnovna namena) i poslužuje hrana. Ne koristite reckave noževe, već sa normalnom oštricom.
-Ne koristite reckave noževe, već sa normalnom oštricom.
-Nije predvidjena kao podloga za vruće posude (jer će na dasci ostati trag spaljenog drveta).
-Daske i poslužavnici (kao i ostali proizvodi od drveta) se peru hladnom ili mlakom vodom, sundjerom, a ne žicom.
-Suše se prirodno, nikada pored nekog jačeg izvora toplote. Velika toplota dovodi do pucanja drveta.
-Vlažni uslovi ne odgovaraju niti jednoj vrsti drveta.
-Da bi daska duže trajala, posle odredjenog broja pranja, mora da se ponovo premaže. Za to možete da koristite razna mineralna ili rafinisana ulja, (maslinovo, suncokretovo, laneno...), a naravno, možete i kod od nas da naručite orginalna ulja ili pčeljini vosak.
MOLIMO VAS DA NIKADA DASKU ZA SEČENJE (ILI BILO KOJI NAŠ PROIZVOD) NE STAVLJATE U MAŠINU ZA SUDOVE.
VAŽNO: Ako koristite industrijske premaze za uljenje drveta, sundjer ili krpe kojim nanosite ulje na dasku stvaraju u sebi jako veliku temperaturu i može da dodje do procesa samo-zapalenja. Znači, nakon nanošenja ulja i skupljanja viška krpom ili papinim ubrusom najbolje ih je odmah KONTROLISANO SPALITI napolju... ne bacajte ih u kantu za djubre u kuhinjskim ormarićima, ili sličnim mestima.